Piva

Glavna piva

PIVONIRKA – Svetlo Nefiltrirano Pivo

Naše svetlo pivo se lako pamti a još lakše pije. Proizvedeno od skladne kombinacije sladova i hmelja ovaj napitak je izuzetno laganog tela i prijatnog mirisa, dok mu kvasac gornjeg vrenja daje blagi voćni šmek. Pošto je pivo nefiltrirano i nepasterizovano trudimo se da ga služimo što svežije kako biste uživali u svim čarima jednog uistinu živog piva. Upareno sa sitnim grickalicama poput kikirikija ovo je pravi napitak za opuštanje tokom cele godine.

CRVEN BAN – Specijalno Crveno Pivo

Vuk Karadžić je još tokom rada na svom životnom delu skupljao i razne „bezobrazne“ narodne pesme i uzrečice, koje su tek mnogo kasnije objavljene. U tu čast smo skuvali ovo zanimljivo crveno pivo, prodornog mirisa na hmelj i istančano sladnog ukusa koje smo dobili od karamelnih sladova. Iako ima prosečnu količinu alkohola, te se može piti samostalno, odličan je dodatak jelima, pogotovo onim začinjenim.

CRNI PETAR – Tamno ‘Porter’ Pivo

Crni Petar je jako pivo, robusno, punog tela i mirisno. Da bismo postigli ovo nismo koristili ni boje ni pojačivače ukusa već samo prirodne sastojke vrhunskog kvaliteta, jedan jako smeo odnos svetlog i crnog slada, kao i dobar evropski hmelj. U ukusu je na početku jako izražena pržena nota slična kafi koja se zatim gubi u obilju voćnih i travnatih aroma od hmelja i kvasca, sve zapakovano u crnu tečnost ispod jake braonkaste pene. Ali nemojte se zavarati, ovo pivo krije i više alkohola ispod te zbrke ukusa te se neoprezan čovek može lako napiti.

Ostala vrhunska domaća piva

TAJNA VILA – Pšenično Pivo

Izraz pšenično pivo je u principu pojam koji obuhvata ale piva (dakle, nastaju radom kvasaca pri gornjoj temperaturi vrenja, od 18-23°C) s određenim udelom pšeničnog slada, a osnovno pripadaju Nemačkoj, odnosno Bavarskoj, Belgijskoj i Američkoj pivskoj tradiciji.

DOMAĆICA – Lager Pivo

Lager pivo je jedna od najpopularnijih i najraširenijih vrsta piva širom sveta. Njegova istorija seže unazad vekovima, a njegov jedinstveni ukus i kvalitet su privukli ljubitelje piva širom sveta. Ova vrsta piva dobila je ime po procesu fermentacije koji se odvija u nižim temperaturama, što mu daje karakterističan profil ukusa i osvežavajući kvalitet.

ANTIPATIJA – IPA Pivo

Ljubitelji piva znaju da je IPA pivo, zapravo skraćenica za India Pale Ale (Indija Pejl Ejl), i ova vrsta piva zauzima zaista posebno mesto kod njih. Kako to biva, nastalo je sasvim slučajno, kada su Britanci smišljali kako da sačuvaju pivo koje su slali u njihovu tadašnju koloniju Indiju. Nisu tada znali da će IPA biti jedno od omiljenih piva širom sveta, a kako bi sačuvali aromu i ukus piva za vojnike kojima su prevozili pivo čitavih šest meseci, i kako bi to obično pivo konzervirali dodavali su mu velike količine hmelja. I ne samo da su sačuvali to tečno “žuto zlato”, nego su dobili pivo znatno boljeg kvaliteta, koje je vremenom, prilagođavajući se klimi u Indiji, postajalo sve bleđe i više osvežavajuće.

PRELETAČICA – Dupla IPA Pivo

Dupla IPA je IPA koji sadrži dodatni hmelj i slad. Dodati slojevi hmelja promovišu više gorčine, dok dodatni slad daje izrazitiji ukus tostovanog ili karamelnog slada. Kada se doda više slada, kvasac ima više šećera koji se tokom procesa kuvanja i fermentisanja pretvori u alkohol, tako da se na kraju dobije jači napitak.

EKIPA – New England IPA Pivo

Ovo neprozirno pivo je slično klasičnoj američkoj IPA-i, ali razlikuje se jer je kompletno mutno, jako voćnih aroma i ukusa, ali mekog i kremastog tela uz manje gorčine nego kod klasičnih IPA. Često se zove i Hazy IPA i poznato je po svojoj sočnosti. Pivarstvo se u modernim danima vrti samo oko ovog stila. Sastojci koji se često u ovom pivu mogu pronaći su pšenica i zob kako bi povećali kremastost i mutnoću ovog stila.

Naručite putem telefona
060/345-0234